van Levensdroom naar Droomleven

Iedereen heeft een levensdroom. Alleen niet iedereen is zich hiervan bewust. We zijn geneigd om onze dromen te vergeten, omdat we niet kunnen zien hoe we die zouden kunnen realiseren. Het pad is te donker, te onduidelijk en de droom voelt onrealistisch, omdat het bijna te mooi is om waar te zijn. Dat is niet voor iedereen weggelegd, denken we bijvoorbeeld. Of we worden al moe bij de gedachte aan wat we er allemaal voor zouden moeten doen. Dit is allemaal heel begrijpelijk.

We hebben altijd gesteund op onze ratio om voor onszelf te zorgen. Maar je ratio kan je maar zover brengen. Je ratio kan je niet verder brengen dan je kunt zien met je fysieke ogen.

Om voorbij je huidige realiteit te komen, om je levensdroom in een droomleven te laten veranderen, op een manier die moeiteloos en plezierig is, is het de kunst om gebruik te leren maken van je derde oog, je innerlijke oog waarmee je kunt visualiseren voorbij wat-is.

The ability to imagine what you are wanting, rather than observing what-is, is what takes you beyond. You are a physical being, but you are much more. — Abraham-Hicks

Misschien gebruik je je derde oog al en durf je al te dromen over dingen die er nu nog niet zijn, maar val je dan weer terug op je ratio om deze droom vervolgens te realiseren. Dat is de moeilijke, meest zware weg. Veel mensen starten op deze manier. (En haken na een tijdje ook weer af.)

“Gewoon doen!” zeggen we dan. We motiveren elkaar en onszelf. Maar motivatie alleen brengt je niet zo ver. Wie gemotiveerd is steunt op daadkracht, op wilskracht. En daar is niets mis mee, alleen deze kracht stelt vrijwel niets voor in vergelijking met de universele kracht die tot je beschikking staat.

Bovendien is het ook veel leuker om het universum het zwaarste werk voor je te laten doen, zodat jij alleen nog maar hoeft te doen wat je écht leuk vindt. Dat hou je ook veel langer vol dan werken op wilskracht.

We leven in een energetische wereld. Alles is energie. En ons bewustzijn is in staat om energie in materie om te zetten door middel van focus. Wanneer we een droom tot werkelijkheid willen brengen, dan is de snelste, meest harmonieuze, meest moeiteloze en meest efficiënte weg om de persoon uit onze dromen in het Nu te worden.

Niet in de laatste plaats omdat je dan direct van de gevoelens kunt genieten waar het je in de kern om gaat. 

Die gevoelens zijn een indicatie van je vibratie. Ze vertellen je in ieder moment op wat voor soort frequentie het energieveld dat jij bent trilt. Een lage, trage vibratie voelt zwaar en onprettig. We noemen dit vaak negatieve gevoelens. En een hoge, snelle vibratie voelt licht en prettig. We noemen dit positieve gevoelens.

Hoe hoger onze vibratie, hoe heerlijker we onszelf voelen, want we worden dan letterlijk lichter. De dichtheid van ons energieveld verandert. We worden minder fysiek en meer energie. Dit zorgt ervoor dat veranderingen makkelijker plaats kunnen vinden in onszelf, want energie is makkelijker te transformeren dan vaste materie.

Als gevolg van de veranderingen die we aanbrengen in ons energieveld, transformeert de realiteit om ons heen mee. De buitenwereld is namelijk altijd een weerspiegeling van onze binnenwereld. Het leven weerspiegelt het energieveld dat we zelf zijn. En dat energieveld vormen we elke dag opnieuw met de kracht van ons bewustzijn, via onze dagelijkse gedachten en visualisaties.

We zijn zowel de creator als de creatie.
We zijn de kunstenaar en het kunstwerk.

En via de Wet van Aantrekking, steunt het universum ons onvoorwaardelijk in het beeld dat we van onszelf creëren. Het denkt niet in goed of fout. Het vraagt niet: “Zou je dat nou wel doen?!” of “Is dat niet een beetje teveel voor jou?!” of “Zou je daar niet eerst een opleiding voor volgen?!”

Het universum zegt altijd ja. Het heeft geen oordeel. Het universum heeft zelfs al ja gezegd tegen de dromen die jij misschien alweer ver weg gestopt hebt. Die dromen wachten op jouw teken om realiteit te kunnen worden.

Maar ze kan jou die dromen pas leveren wanneer jij met jouw energieveld communiceert dat je er nu voor open staat om te ontvangen. Een andere vorm van communicatie begrijpt ze niet.

Ze hoort niet je woorden, ze ziet niet jouw gebaren en acties. Ze ziet niet hoe hard je je best doet om iets te krijgen of te bereiken. Ze hoort niet hoe hard je tot haar bidt voor een wonder. Het enige waar ze op kan reageren is op een verandering in jouw energieveld. 

Energie is de taal van het universum.
Als je haar taal leert spreken, doet ze alles voor je.

—————-

Mariëlle Duijndam is coach in bewust creëren & moeiteloos manifesteren met de Wet van Aantrekking – zakelijk & privé. Je kunt haar volgen via Facebook of Twitter of door je rechts onderin de website in te schrijven voor haar Sprankelmail.

Moeiteloos+creeren+Combinatiepakket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *