Nieuwe Mastery of Alignment Website – Terugblik & Update over ontwikkelingen

Het is tijd voor een update over alle ontwikkelingen die momenteel gaande zijn. Deze week hebben Arjen en ik onze nieuwe Mastery of Alignment website bekend gemaakt (www.masteryofalignment.com) en de komende tijd ga ik ook deze website in een nieuw jasje steken. Laten we eens kijken naar wat hieraan vooraf gegaan is en wat mij ertoe gezet heeft om deze beslissingen te nemen.

Bij elke grote shift voel ik het verlangen naar een nieuwe uitstraling, een nieuwe buitenkant die past bij de nieuwe binnenkant. Mastery of Alignment is alweer de derde website en de eerste die ik zelf gemaakt heb. (Met foto’s van ons eigen leven.)

In de afgelopen zes jaar heb ik heel veel theorie behandeld en in de praktijk doorleefd. Hoe werkt de Wet van Aantrekking nou eigenlijk precies?

Wat kom je dan allemaal tegen wanneer je eerst gaat afstemmen voordat je tot actie overgaat? Welke veranderingen ondergaan alle relaties in je leven wanneer je prioriteit gaat geven aan je eigen alignment? Hoe verloopt de shift van hard werken en je best doen – naar consequent jezelf afstemmen en open stellen om het gewoon te ontvangen, en enkel vanuit inspiratie te handelen omdat je er echt zin in hebt?

Hoe kun je op een moeiteloze manier iets betekenen voor anderen? Hoe kun je anderen helpen shiften naar hun droomrealiteit? Hoe leid ik andere mensen op tot Sprankelcoach, zodat ook zij datgene wat ik doe weer met anderen kunnen gaan doen en vooral be-leven? Hoe begeleid ik groepen bij zo’n transformatieproces waarbij alles ineens 180 graden anders blijkt te werken dan we gewend waren?

Het was me nogal een avontuur! En dan heb ik lang nog niet alles opgenoemd wat de revue gepasseerd heeft…

Werkelijk alles in mijn leven heeft een make-over gekregen. Alles wat ik gewend was op een bepaalde manier te doen moest op een gegeven moment herzien worden, omdat het niet bleek te werken in combinatie met de intentie om mijn eigen alignment de eerste prioriteit te geven. Met andere woorden: om niets belangrijker te laten zijn dan mijn vibratie, mijn gevoel en waar ik op afgestemd ben.

Want dat is wat ervoor nodig is wil je Moeiteloos Creëren en moeiteloos je droomleven manifesteren. Dan kun je je realiteit niet meer laten bepalen hoe je je voelt en enkel blijven reageren op wat-is. Dan zul je moeten beseffen dat je realiteit het gevolg is van je eigen perspectief en vibratie en dat het enige moment waarop je een nieuwe realiteit kunt creëren en ervaren, hier en NU is.

Maar het voelt zo raar. Het voelt zo anders in het begin… Het voelt soms zelfs helemaal niet goed… Het roept verwarring en twijfel op en pijnlijke gevoelens…

Weerstand! Alarm! 

Je denkt bij jezelf: Dit is gevaarlijk! Dit gaat niet goedgekeurd worden! Ik weet niet eens of ik het zelf wel goedkeur… Dit kan toch niet?! Of toch? Zou het? Mag het? Een detox van alle ‘moetens’ in mijn leven begon…

Jarenlange aangeleerde training weer afleren, is wat ervoor nodig is om moeiteloos te creëren


“Wanneer je pasgeboren bent, ben je zó helder: je wilt dit, je wilt dit, je wilt dit en je wilt dit. 

Het is 12 tot 18 jaar van opgelegde training die dat ‘uit je geslagen heeft’. 

De manifestatie-aanpak in jullie cultuur is manipulatie, pushen, (binnen) halen en ‘ervoor zorgen dat…’. Dat is wat je geleerd is om te doen. Je hebt dit aangeleerd. En je hebt andere mensen geleerd om dit te doen.”

Paul & The Communion of Light

Wanneer je prioriteit gaat geven aan wat goed voelt voor jou, dan komen ineens alle aangeleerde overtuigingen en bijbehorende zware gevoelens glashard om de hoek kijken. Het is zo raar en nieuw om te zeggen:

“Mijn alignment doet ertoe. Ik doe ertoe. Ik zorg goed voor mezelf, want alleen dan heb ik het beste van mezelf aan jou en anderen te bieden. Maar ook dat is niet mijn verantwoordelijkheid of zelfs mijn mogelijkheid om aan jou te geven. Ook jij, iedereen, zal het aan zichzelf moeten leren geven, het zichzelf toestaan, vroeg of laat. Ik kan niet beïnvloeden wat een ander binnen laat of in staat is om te ontvangen. Wat ik te bieden heb, wat het allermooiste en meest waardevolle is dat ik jou te bieden heb, dat is mijn eigen vreugdevolle leven dat vanzelf ontstaat doordat ik wat goed voelt voor mij, alle aandacht geef en zo goed mogelijk volg. 

En door in mijn buurt te zijn kun je jezelf mogelijk ook weer makkelijker herinneren hoe lief je voor jezelf mag zijn en hoe moeiteloos je de vervulling van al je verlangens mag ontvangen.”

Het is niet slecht of egoïstisch om dingen te willen. Het is natuurlijk om dingen te willen en hier heel helder over te zijn. Net zoals we waren toen we klein waren.

Maar het zijn niet ‘de andere mensen’ die vervolgens voor onze behoeften moeten zorgen. Wij dienen zelf een vibrationele match te worden met de vibraties van onze verlangens; met die gevoelens waar het ons allemaal om te doen is.

Dan kan het universum je ook moeiteloos vibrationeel matchende ervaringen aanreiken in jouw realiteit. Dan kun je (je) REALISEREN, WAT ER AL IS.

Want zodra we een nieuw verlangen hebben, dan wordt daar door het universum (ons allesomvattende Zelf) voor gezorgd. Het wordt direct een manifestatie in deze vibrationele wereld waarin we leven. En dan is het enkel nog een kwestie van een match worden met de vibratie van die BESTAANDE REALITEIT.

Dus wat is er nou zo moeilijk aan moeiteloos creëren?

Dat het zo ingaat tegen alles wat we geleerd hebben.

Dat is het enige dat het moeilijk maakt.

Daar moet je doorheen. Al die overtuigingen en gevoelens dienen op de weg naar buiten nog een keer gezien en gevoeld te worden, zodat je er afscheid van kunt nemen en echt een nieuwe keus kunt maken.

En soms manifesteer je dan ook ervaringen waarvan je denkt: ik heb vast iets fout gedaan, want dit is toch echt niet wat ik wilde! 

Maar dat is nooit het geval. Al die ervaringen zijn nodig, goed, waardevol en perfect. Ze zijn de heldere, duidelijke uitnodiging naar het nieuwe!

En zo ben ik dankzij mijn reis op het punt uitgekomen dat ik nu vanuit alle rust en innerlijk weten kan zeggen: mijn aanwezigheid is genoeg. Ik hoef niets meer te verdienen, ik hoef niets meer te bewijzen, of hoef een ander niets meer te leren. Ik zie geen tekort meer, ik zie hoe makkelijk de shift gemaakt kan worden naar wat wel gewenst is. En die shift kan alleen in het moment gemaakt worden. Daar kun je niet naartoe werken. Dan duw je het alleen maar bij je weg. Of je voelt wat je wilt, of niet. Of je voelt iets er tussenin. En dan krijg je een realiteit die een match is met een gevoel dat er tussenin zit. En zo helpt elke manifestatie, elke ervaring die je mee maakt, je om fine-te-tunen. Totdat je in het NU compleet een match bent met wat je wilt. En dan krijg je dat supercompleet – en meer – gemanifesteerd in je realiteit.

Maar wat gebeurt er dan? Dan ontwikkel je weer nieuwe verlangens. En dien je dáár weer een vibrationele match mee te worden en je oude gedachten te vervangen met nieuwe gedachten die passen bij het toelaten van die vibratie.

En zo gaat het door en door en door.

Een oneindige reis. Compleet en incompleet tegelijkertijd. Perfect in het moment, maar nooit af. Omdat er daarna weer een volgend compleet moment komt.

En elk van die NU-momenten zijn leeg en puur als een wit canvas. Zonder binding met het heden, verleden of de toekomst, aangezien die er niet werkelijk zijn.

Elk moment scheppen wij onszelf opnieuw. Met z’n allen. Of toch alleen? Aangezien we enkel onszelf zien…

Er is alleen maar JIJ – er is geen probleem hier


“Je ziet helemaal niemand. Je ziet jezelf. Je weet Niks over die andere mensen. Je weet niets over hen. Maar je ziet jezelf gereflecteerd in hun acties en woorden. Dat is waarom je alles wat je zelf ontdekt hebt ineens overal ziet.

Iets begrijpen is de troostprijs!

Nu kun je het overal zien en nu is het overweldigend. Want het is bullshit. 

Dus in plaats van te proberen te begrijpen, kies gewoon een gedachte die beter voelt. Hier en NU. 

Er is geen systemisch probleem hier. Het idee van een cultuur; het idee van een realiteit die zo met zichzelf in de knoop zit dat het chaotisch genoemd wordt, is een illusie van de hoogste plank. Ze zijn niet echt hier. Dat is enkel de manier waarop je het waarneemt. 

Zoals we al vaker gezegd hebben, je hebt nooit manifestatieproblemen. Als je een probleem hebt, is het een perceptieprobleem. Want al je manifestaties zijn perfect.

Stuur gewoon de volgende gedachte bij en de manifestatie zal veranderen.”

Paul & The Communion of Light

In alle rust aangekomen in Mastery of Alignment


En zo ben ik, samen met mijn lief Arjen, aangekomen bij Mastery of Alignment. Een concept dat geen concept meer te noemen is. Een aanbod zonder kaders, grenzeloos, vrij, ongelimiteerd, overvloedig in mogelijkheden, perfect, imperfect, gearriveerd en altijd onderweg: Mezelf. Onszelf.

Met als enige doel om samen te genieten van het ongekend avontuurlijke en opwindende creatieproces in het moment. Zodat we allemaal ons Zelf kunnen ervaren, op een manier waarop je dat over het algemeen in het dagelijks leven nog niet zo vaak of zo makkelijk zult doen: Totaal Vrij en als de ongekend krachtige creator van je complete werkelijkheid.

Je kunt je nu inschrijven voor onze eerste magische Mastery of Alignment Sprankelweek in het hart van de Belgische Ardennen van 18 tot 25 november!

En ook voor onze Sprankeldag Plus wat een geweldig feest gaat worden op zaterdag 1 oktober met de mogelijkheid om te blijven overnachten en ontbijten op 2 oktober, in Luttelgeest – Flevoland!

Dankjewel!

Dankjewel voor jouw bijdrage aan mijn reis tot nu toe en alle berichtjes van waardering en dankbaarheid en herkenning die ik afgelopen jaren heb mogen ontvangen en ik zie uit naar de volgende fase van ons avontuur!

Liefs,
Mariëlle

PS: Deze website en het huidige aanbod zal dus ook blijven bestaan, maar alles zal een nieuw jasje gaan krijgen dat in lijn ligt met de Mastery of Alignment huisstijl en visie. Dus schrijf je in voor de Sprankelmail als je op de hoogte wilt blijven.

2 thoughts on “Nieuwe Mastery of Alignment Website – Terugblik & Update over ontwikkelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *